• +54 280 4495044
  • - Av de las Ballenas s/n Puerto Pirámides, Península Valdés, Chubut, Patagonia Argentina.

Blog

Zuidelijke Flamingo in Valdes schiereiland

De zuidelijke flamingo is een grote vogel, het vaakst gezien in koppels. Ze kunnen vijf voet meten, zijn gemakkelijk te herkennen aan hun roze kleur op de buitenste veren, hun lange nek, lange benen en grote vleugels. De benen hebben korte tenen, die ook met zwemvliezen zijn, en helpen de vogel tijdens het zwemmen. Mannelijke flamingo’s zijn groter dan vrouwtjes en deze functie is het enige zichtbare verschil tussen de geslachten. De kleur van hun veren wordt verkregen door het voedsel dat ze eten, daarom worden hun nakomelingen witachtig en krijgen ze de intens roze kleur van de kleine kreeftachtigen, die het grootste deel van hun dieet uitmaken. Flamingo’s zijn niet woonachtig in het gebied Valdes schiereiland, maar ze broeden in meren in de provincie La Pampa.

Zuidelijke Flamingo in Valdes schiereiland

Zuidelijke Flamingo in Valdes schiereiland – Reserve van het Vogeleiland

Ze zijn erg op hun hoede en worden gemakkelijk gestoord door menselijke aanwezigheid. Ze kunnen heel moeilijk te benaderen en te fotograferen zijn. De beste manier om ze te fotograferen is om te wachten, gecamoufleerd, bij laag tij. Als het tij binnenkomt, zullen de vogels dichter bij de kust komen. U moet er goed op letten hen niet te alarmeren of uw kans zal verloren gaan. Het fotograferen van Flamingo’s vergt veel geduld, zoals veel van de professionele fotografen die in het gebied wonen en werken zullen getuigen.

Zuidelijke Flamingo in Valdes schiereiland - Reserve van het Vogeleiland

Zuidelijke Flamingo in Valdes schiereiland – Reserve van het Vogeleiland

Flamingo’s zijn helemaal niet gewend aan mensen, leven volledig wild en zijn daarom erg ongrijpbaar. Vergeet niet dat het schiereiland Valdes een belangrijk gebied is voor dieren in het wild om hun jongen groot te brengen, en daarom verdient het respect en minimale menselijke impact. Er zijn elk jaar al 300.000 toeristen die het gebied bezoeken en het schiereiland is tot op zekere hoogte getroffen door menselijke hebzucht. Help ons alsjeblieft door je eigen voorbeeld bewust te maken van de behoefte aan respect voor onze natuur.

Zuidelijke Flamingo in Valdes schiereiland

Paring

Flamingo’s zijn monogaam. en vóór pair-bonding verzamelen mannetjes en vrouwtjes zich in groepen van maximaal 150 individuen en voeren ze de zogenaamde “huwelijksmars” uit, met hun nek naar boven gestrekt, waarbij ze het hoofd krachtig van links naar rechts en omhoog in een richting bewegen. De mars gaat gepaard met een sterke hees gekreun van de hele groep. De vogels vormen dan paren. Weken later begint het broeden. Flamingo fokkolonies worden gekenmerkt door een bijeenkomst van duizenden individuen. Het nest is meestal gemaakt van klei, in de vorm van een afgeknotte kegel, met een inkeping in het midden. Er wordt alleen een enkel ei gelegd. Na 30 dagen incubatie gedeeld door beide ouders, worden de jongen geboren met wit verenkleed en rechte snavel, die de verslaafde vorm aannemen als ze groeien. Op een week of een jaar verzamelen de jonge vogels zich in crèches, die tot duizend individuen tellen, bewaakt door verschillende volwassen vogels. Na een paar weken verandert het uiterlijk van de kuikens. De kleur van het gevederte wordt grijs, met zwarte benen en de snavel buigt om op de lijn van de ouders te lijken. De crèches blijven samen tot de leeftijd van drie maanden, waarna de jongen voor zichzelf kunnen zorgen.

Betaal met crypto en bespaar meer dan 10%

hotel promo price off discount bitcoin