• +54 280 4495044
  • - Av de las Ballenas s/n Puerto Pirámides, Península Valdés, Chubut, Patagonia Argentina.

Blog

Aalscholver: imperiaal – rots – neotropisch

Keizerlijke aalscholver

Keizerlijke aalscholver Valdes schiereiland

Keizer aalscholver in Peninsula Valdes Puerto Piramides strand

Langs de hele kust van continentaal Patagonië is de aalscholver een soort die bijna piscivoor is maar zich ook voedt met ongewervelde zeedieren zoals koppotigen, schaaldieren en polychaetes. De keizerlijke aalscholver neemt een groot aantal pelagische en demersale vissen zoals ansjovis, heek en sommige soorten makreel op en gebruikt een breed scala aan diepten door de waterkolom.

Keizer aalscholver in Peninsula Valdes Puerto Piramides zeeboezem

Keizer aalscholver in Peninsula Valdes Puerto Piramides zeeboezem

Recente studies hebben aangetoond dat de keizerlijke aalscholver zowel in ondiepe kustwateren als in diepe wateren van ongeveer 70 m en offshore, meer dan 8 km (8 km) voedt. De imperiale aalscholver is de toonaangevende producent van guano in Patagonië. Momenteel wordt de guano gewonnen in slechts een paar kolonies van Chubut en Santa Cruz. De guano-exploitatie wordt nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd als een paar decennia geleden en de extractie wordt handmatig en sporadisch uitgevoerd.

Keizeraapscholver bij zonsondergang

Rock aalscholvers

Rock aalscholvers (Phalacrocorax magellanicus) zijn zeevogels die op rotsachtige klippen roken, en dus hun naam. Het zijn extreem goed aangepaste vogels zowel tijdens de vlucht als onder water. Onder water gingen ze verder met hun zwemvliezen. Deze soort bestaat alleen in de Patagonische regio van Argentinië en Chili. De Rots Aalscholver kolonie in Punta Loma in een van de grootste, met ongeveer 280 paringsparen en andere, kleinere kolonies, bestaat langs de kust van Golfo Nuevo. Ze zullen het hele jaar in dezelfde kolonie blijven terwijl ze hun gedrag aanpassen aan de veranderende seizoenen. Van maart tot september zijn ze voornamelijk te eten en besteden ze heel weinig tijd aan het nest. Van oktober tot februari verandert hun gedrag drastisch, omdat ze het grootste deel van hun tijd besteden aan het paren, broeden en grootbrengen van hun kuikens. De kuikens komen 30 dagen nadat het vrouwtje haar eieren legt uit, meestal slechts 2 eieren die wederzijds door het paar worden geïncubeerd. Gedurende twee maanden zal het paar om de beurt het nest en kuikens beschermen, terwijl de ander op zoek gaat naar voedsel naar de zee

Rots aalscholvers nestelen in de buurt van Puerto Piramides

Rots aalscholvers nestelen in de buurt van Puerto Piramides

Deze aalscholvers worden vaak waargenomen terwijl ze een precieze rechte lijn vliegen net boven het oppervlak van de oceaan en van tijd tot tijd lichtjes het oppervlak raken met het puntje van hun vleugels. Deze soort voedt zich bijna uitsluitend met vis en in tegenstelling tot andere aalscholvers suggereren observaties dat het voornamelijk voedersoorten betreft. In een maritieme omgeving is waargenomen dat de Neo-Tropische Aalscholver (Phalacrocorax olivaceus) alleen en in groepen wordt gevoed en bijna uitsluitend in ondiepe kustwateren op minder dan 1,3 km van de kust en op niet meer dan 10 meter diepte. Na het duiken worden ze vaak waargenomen terwijl ze met uitgestrekte vleugels staan om te drogen. Hun nesten zijn gebouwd met takjes gecementeerd met hun eigen guano …

Rots aalscholvers vliegen over de zee

Rots aalscholvers vliegen over de zee

Neotropische aalscholver

Neotropische Aalscholver met het kuiken in Punta Pardelas Valdes schiereiland

Neotropische Aalscholver met het kuiken in Valdes schiereiland

Het wordt vaak gezien om snel de Neotropische Aalscholver (Phalacrocorax olivaceus) te vliegen, bijna het water aan te raken met een rechte en nauwkeurige vlucht; en zo nu en dan raken ze het oppervlak met de vleugeltips. Deze soort is in principe piscivoor. Dezelfde waarnemingen suggereren echter dat, in tegenstelling tot de aalscholver, de zwarte nek en de keizerlijke aalscholver, het dieet van deze soort bestaat uit een groot deel van de vissen die op scholen en aan de oppervlakte bewegen, zoals makreel en bodemvissen zoals zeebaars. In mariene omgevingen is waargenomen dat ze zowel individueel als in koppels voeren. voornamelijk onder een diepte van 1,3 m en niet meer dan 10 m. Het voedt zich in kustwateren en ondiep. Na zijn duiken op zoek naar voedsel, wordt het vaak gezien met uitgespreide vleugels in de richting van de zon op sommige veilige paden om zich te ontdoen van vocht. Ze bouwen nesten met takken gecementeerd zijn eigen guano.

Betaal met crypto en bespaar meer dan 10%

hotel promo price off discount bitcoin

English:
Hello! Are you looking to stay in Puerto Pirámides? Reply to this message by writing your e-mail, arrival and departure day and number of guests. I will pass the value of the accommodation to your e-mail as soon as possible.

Español:
Hola! Está buscando hospedarse en Puerto Pirámides? Responda a este mensaje escribiendo su e-mail, dia de llegada y salida y cantidad de huespedes. Le pasaré a la brevedad el valor del alojamiento a su e-mail.
Powered by