• +54 280 4495044
  • - Av de las Ballenas s/n Puerto Pirámides, Península Valdés, Chubut, Patagonia Argentina.

Blog

Zeeleeuwen en hun twee koloniën

In de dierenwereld is het achterlaten van nakomelingen een noodzaak voor het voortbestaan van elke soort. Bij zoogdieren, zoals in het geval van de zeeleeuw, zijn de harems die de mannetjes hebben een gevolg van het fysiologische en onbewuste verlangen om een groot nageslacht te hebben. Het mannetje kan tijdens het reproductieve seizoen vele malen per dag paren, met de verschillende vrouwtjes van zijn harem. Een offer, in naam van de voortzetting van de soort.

Zeeleeuwen en jongen in Punta Piramide

Zeeleeuwen en jongen in Punta Piramide

De grootte van het mannetje is groter dan het vrouwtje, een volwassen mannetje weegt 500 kg en heeft een manen die begint bij de nek en het hele hoofd bedekt. De vrouwtjes hebben een lichtere kleur en de pups van beide geslachten worden heel donker geboren, de huid wordt helder als het groeit.

Zeeleeuwen zwemmen

Zeeleeuwen zwemmen in verschillende plaatsen van Valdes-schiereiland

Een merkwaardig feit, dat u hier in Valdes-schiereilandPatagonië Argentinië kunt zien, is dat de exemplaren die geschikt zijn voor paring, zowel mannen als vrouwen, hun gebied veranderen tijdens het copulatie- en afkalfstadium. Ze komen samen in broedkolonies, waarvan er weinig zijn, zoals Punta Piramide of Punta Norte. Ze verlaten hun gebruikelijke kolonies voor de rest van het jaar tegen het einde van november en begin december zijn ze al geïnstalleerd. Gegroepeerd in harems van alfa- of dominante mannetjes. Het vrouwtje jong tussen januari en februari, borstvoeding tot november.

Betaal met crypto en bespaar meer dan 10%

hotel promo price off discount bitcoin